HomeIPTBuletin IPT172 pelajar dan kakitangan Politeknik Shah Alam terima sumbangan duit raya menerusi...

172 pelajar dan kakitangan Politeknik Shah Alam terima sumbangan duit raya menerusi pemotongan gaji

SHAH ALAM – Seramai 172 warga Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah (PSA) telah menerima sumbangan duit raya sempena Majlis Sumbangan Kasih Ihya Ramadan PSA 2022.

Kesemua mereka adalah golongan yang kurang berkemampuan yang terdiri daripada pelajar, staf, pekerja pembersihan serta pengawal keselamatan.

Menurut Pengarah PSA, Dr Mohd Zahari Ismail, bantuan tersebut adalah hasil sumbangan warga PSA menerusi kutipan yang dilancarkan serta sumbangan Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (YaPEIM).

Baca juga

Cakna dengan komuniti setempat, PTPTN dan Politeknik Port Dickson anjur Program Imarah Ramadan 2022

Pengisian menarik sempena Ramadan, guru dan murid teruja sertai pelbagai aktiviti di sekolah

“YaPEIM adalah salah satu agensi yang sangat aktif dan kita sendiri dapat melihat manfaat yang bukan saja warga PSA dapat tetapi juga masyarakat.

“Justeru saya menggalakkan supaya lebih ramai staf yang membuat sumbangan menerusi potongan gaji agar manfaatnya dapat sampai kepada golongan yang memerlukan” ujarnya ketika berucap pada Majlis Sumbangan Kasih Ihya Ramadan PSA 2022 di Dewan Al-Jazari PSA, di sini, baru-baru ini.

Sementara itu, Pengurus Negeri Pusat Pentadbiran YaPEIM Negeri Selangor, Che Nor Azila Che Ghani berkata, sumbangan duit raya tersebut diharap dapat mengurangkan sedikit beban serta menceriakan penerima menjelang Hari Raya Aidilfitri yang bakal disambut minggu hadapan.

Ikuti juga Sinar Bestari di: Facebook Instagram | Twitter | YouTube | TikTok

Terdahulu, seramai 175 kakitangan PSA telah membuat sumbang menerusi potongan gaji kepada YaPEIM dengan jumlah keseluruhan sebanyak RM3,547 sebulan.