Warga SMK Seri Permaisuri terima 600 unit Jalur Gemilang
Warga SMK Seri Permaisuri terima 600 unit Jalur Gemilang

Warga SMK Seri Permaisuri terima 600 unit Jalur Gemilang

Roshlawaty Md Raieh
18 Aug 2022 10:47am
A
A
A

Warga Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Permaisuri, Kuala Lumpur gembira dan bersyukur selepas menerima tajaan Jalur Gemilang daripada sebuah platform e-dagang, Edesa.

Dengan sumbangan sebanyak 600 unit Jalur Gemilang, pihak sekolah akan memanfaatkannya sempena sambutan Bulan Kemerdekaan.

Menurut Pengetuanya, Rozita Puteh, warga sekolah termasuk para guru dan pelajar akan bergotong royong memasang dan menghiasi seluruh kawasan sekolah dengan kibaran Jalur Gemilang.

“Saya berterima kasih dan bersyukur kepada pengurusan Edesa yang sudi menyumbangkan Jalur Gemilang dalam jumlah yang besar ini.

“Sumbangan tersebut tepat pada masanya kerana kami memang sudah merancang untuk mengadakan sambutan Kemerdekaan peringkat sekolah dalam masa terdekat,” ujarnya selepas majlis ringkas penyerahan sumbangan Jalur Gemilang di sekolah berkenaan, baru-baru ini.

Sementara itu, Ketua Pegawai Eksekutif Edesa, Saiful Zaharin berkata, sebagai sebuah platform e-dagang berkonsepkan Produk Orang Kita, Edesa terpanggil untuk sama-sama menghayati erti kemerdekaan dan menyemaikan semangat cintakan negara kepada generasi muda.

Oleh itu katanya, sebagai sebahagian daripada tanggungjawab sosial korporat, Edesa berbesar hati menyumbangkan Jalur Gemilang kepada warga SMK Seri Permaisuri.

“Saya berharap dengan sumbangan kecil kami ini dapat membantu menyemarakkan lagi sambutan Bulan Kemerdekaan sekolah ini.

“Semoga generasi muda dapat menghayati dan memahami erti sebenar kemerdekaan dan memupuk semangat jati diri serta patriotisme dalam diri seluruh rakyat Malaysia,” ujarnya.

Artikel berkaitan 

Selain Mat Kilau, 5 lagi Pahlawan Tanah Melayu yang perlu generasi muda kenali 

Negara-negara di dunia yang anda jarang dengar, ini sebahagiannya 

Kerana Ammar, sekumpulan guru sanggup kumpul duit dan jahit seluar sekolah. Warga maya sebak! 


Ikuti juga Sinar Bestari di: Facebook Instagram | Twitter | YouTube | TikTok

Ikuti juga Sinar Bestari di: Facebook | Instagram | Twitter | YouTube | TikTok