DSC_3517 (1)
DSC_3517 (1)

Mohd Khairi Mohamad Yusri
06 Oct 2021 10:38am
A
A
A

KOTA SAMARAHAN - Dua graduan Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) terpilih menerima Anugerah Graduan Terbaik Yayasan Sarawak 2020 sekali gus membawa pulang hadiah wang tunai berjumlah RM 2,000 beserta sijil penghargaan dan plak.

Dua graduan ini ialah Yvanessa Anak Henry Lemat dari Program Pembangunan Sumber Manusia, Fakulti Sains Kognitif dan Pembangunan Manusia (FSKPM) serta Jee Jing dari Program Sains dan Pengurusan Sumber Tumbuhan, Fakulti Sains dan Teknologi Sumber (FSTS).

Sehubungan itu, UNIMAS menganjurkan Majlis Penyampaian Anugerah Graduan Terbaik Yayasan Sarawak 2020, baru-baru ini bagi meraikan dua graduan berkenaan serta sebagai simbolik penghargaan kepada pihak Yayasan Sarawak atas anugerah yang diberikan.

Naib Canselor UNIMAS, Profesor Datuk Dr Mohamad Kadim, berkata kejayaan yang diperoleh ini adalah berkat usaha dan kegigihan graduan bukan sahaja daripada aspek akademik bahkan juga dari aspek kurikulum sepanjang tempoh pengajian di UNIMAS.

Dua orang penerima Anugerah Graduan Terbaik Yayasan Sarawak 2020 bergambar bersama Dekan fakulti masing-masing.

Beliau turut menzahirkan penghargaan dan ucapan terima kasih kepada pihak Yayasan Sarawak atas tajaan sepenuhnya anugerah yang diberikan kepada graduan UNIMAS itu.

“Saya berharap agar pihak Yayasan Sarawak akan meneruskan penganugerahan ini bagi tahun-tahun akan datang supaya ia dapat menyuntik semangat kepada bakal graduan untuk berusaha lebih gigih dalam pengajian masing-masing.

Dua orang penerima Anugerah Graduan Terbaik Yayasan Sarawak 2020 bergambar bersama Dekan fakulti masing-masing.

"Selain itu, ia juga diharap dapat menjadikan graduan supaya lebih berdaya saing dan cemerlang dalam aspek akademik mahupun kurikulum sepanjang tempoh pengajian di UNIMAS,” katanya ketika berucap di majlis penyampaian anugerah tersebut.

Ikuti juga Sinar Bestari di: Facebook | Instagram | Twitter | YouTube | TikTok