WhatsApp Image 2022-04-06 at 3.51.42 PM
WhatsApp Image 2022-04-06 at 3.51.42 PM

(VIDEO) Anak mengadu kelas panas, bapa terus beli 5 kipas

Adlan Farhan Azwan
06 Apr 2022 03:55pm
A
A
A

Sebagai seorang bapa, sudah menjadi tanggungjawab untuk berusaha sedaya upaya untuk menyediakan kemudahan serta kelengkapan yang terbaik buat anak-anak.

Pengorbanan yang terpaksa dilalui oleh kebanyakan bapa di luar sana menyedarkan masyarakat supaya sentiasa menghargai bapa masing-masing.

Itulah apa yang terjadi apabila seorang bapa bertindak membeli lima kipas untuk dipasangkan di dalam kelas anaknya yang dikatakan panas dan mengakibatkan ketidakselesaan para murid ketika menjalani proses Pengajaran dan Pembelajaran (PdP) secara bersemuka.

Baca juga

(VIDEO) Murid lelaki jual mempelam 11 malam sendirian, wanita hulur RM50 borong semua

(VIDEO) Kekurangan bukan halangan, guru gigih hias kelas hanya dengan satu tangan

Tindakan yang diambil oleh bapa tersebut disebabkan satu daripada tiga jumlah kipas yang ada di dalam kelas itu telah rosak dan mengakibatkan murid yang duduk di tepi tidak merasai angin kipas.

Video yang dimuat naik oleh @drhanafiyahya di laman TikTok itu telah mendapat perhatian pengguna laman itu dengan lebih 300,000 jumlah tontonan dan lebih 18,000 tanda suka.

[embed]https://www.tiktok.com/@drhanafiyahya/video/7083101985758661914?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7062614114112390658[/embed]

Anak pemilik akaun yang memuat naik video itu, Hariz, mengadu tentang situasi yang terpaksa dihadapinya di dalam kelas yang mengakibatkan kepanasan dan ketidakselesaan semasa menjalani proses pembelajaran.

Setelah meninjau keadaan kelas, bapanya terus membeli satu kipas siling dan empat kipas dinding. Selepas memanggil juruteknik, mereka akan membuat pendawaian supaya kemas dan selamat.

Dalam video itu juga menunjukkan hasrat bapanya usahanya dapat meningkatkan tahap keselesaan guru dan murid yang akan menggunakan kelas itu.

Kebanyakan pengguna laman itu turut memuji tindakan yang diambil oleh Hanafi Yahya yang mempamerkan nilai kebapaan yang sebenar.

Ikuti juga Sinar Bestari di: Facebook Instagram | Twitter | YouTube | TikTok

@geeputhree: Tahniah tuan, suka dengan ibu bapa macam ini, terus selesaikan masalah, tidak banyak merungut. Semoga tuan dimurahkan rezeki.

@mamairis: Sama juga dengan anak saya, balik rumah mengadu kelas panas. Saya hanya mampu beri dua buah kipas dinding sahaja.

@azurahroslaan: Alhamdulillah, semoga tuan sentiasa dimurahkan rezeki. Selagi digunakan, berpanjangan pahala untuk tuan sekeluarga.

Ikuti juga Sinar Bestari di: Facebook | Instagram | Twitter | YouTube | TikTok

Artikel Berkaitan